Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To všechno jsou i argumenty proti demokracii obecně.

0 0
možnosti
Foto

Asi byste mi musel trochu osvetlit, co presne jste tim mel na mysli, ale pokud bych se to pokusil vzit od zacatku:

- ano, myslim, ze jsou zeme, pro ktere demokracie neni vhodny system usporadani spolecnosti, protoze ji spolecnost neprijme. Vizte napr. relativne nedavne zkusenosti z "arabskeho jara"

- v citovanych pasazich psanych kurzivou se odkazuji na ty pasaze zpravy Dolni komory, kde se referendum dostava do at uz zdanlivych ci skutecnych rozporu s principy zastupitelske demokracie a uvadim rovnez citovana rizika s tim spojena

- v posledni casti pak zminuji, jak tato rizika co nejvice eliminovat

Vychazim pri tom z predpokladu, ze smyslem demokracie ma byt nalezeni co nejsirsi shody, nikoliv jen tvrde prehlasovat ("prevalcovat", chcete-li) oponenty

0 0
možnosti

Mnoho zcela zbytečných námitek proti obecnému referendu občanů.Rv

Obecné referendum občanů

je v podstatě i přímá volba presidenta, kterou podporuje většina občanů. Stačí pouze jedno kolo a v podstatě se může přiřadit k jakýmkoliv volbám, takže náklady budou minimální.!!

0 0
možnosti
Foto

I v supervolebnim roce 2017 se konaly je jedny celostatni voby (ostatni volby byly lokalniho charakteru - vizte http://www.volbyvcr.cz/super-volebni-rok-2017/)

S tim, jak je navrh zakona podan, se neda vyloucit (coz neznamena, ze to tak musi dopadnout), ze bude nove referendum kazdych 14 dni

0 0
možnosti

L79e82n89k58a 15M26e97y

15. 1. 2018 11:51

Myslím, že referendum v dnešní době smysl má, ale zvolení zastupitelé z něj mají oprávněně strach. Bohužel, dochází k tomu, že zvolené elity nezastupují zájmy lidí, ale začali prosazovat zájmy vlastní a dokonce začali lidi utlačovat. Stát už nepaří lidem, ale lídrům politických stran, mediálním magnátům a oligarchům. Dnes naprosto typický případ je tzv. demokratický blok, do kterého patří ODS, STAN a TOP09. Lidé by proto měli vzít moc zpět do svých rukou a referendum je jedním z nástrojů.

0 0
možnosti
Foto

Ja s Vami souhlasim. Referendum vsak neni jediny nastroj prime demokracie. Jeho slabsi podobou je napr. tzv. lidove veto, kdy je mozne hlasovat o zamitnuti zakona, ale nikoliv diktovat zakony nove, coz mimochodem soucasny navrh zakona z roku 2015 neumoznuje take)

0 0
možnosti

J82i77r38i 15D69v20o75r81a55k

15. 1. 2018 11:02

Neni treba referendum zatracovat. Kdyz ale vidim, jak probihaji debaty hlavne na CT1 me utvrzuje v tom, ze neni smerovana tak, aby si volic udelal sam nazor a podle toho se rozhodl. Jednostranne vedene "diskuze" a zatracovani jineho nazoru, nez ma "Praha" rozhodne hodnotam referenda nepridaji. Ziji ve Svycarsku, kde je referendum samozrejmosti a prehanneni, ze "to stoji stamiliony" je smesna jako argument, referenda smest ze stolu.

0 0
možnosti
Foto

1. ja je nezatracuji

2. argument o nakladech nebyl napsan se snahou o smeteni referend ze stolu. Pouze jsem vznesl navrh, aby byla referenda regulovana - napr. tim, ze si na ne petenti sezenou penize, at uz bude castka jakakoliv, a take aby bylo mozne vyjadrit nazor, ze si nekdo o referendum na danou otazku naopak nepreje. A nebranim se diskuzi, proc by to,u tak nemelo byt.

0 0
možnosti

To je takový skoro bych až řekl střízlivý pohled na věc a snaha o věci uvažovat. To úspěch mít nebude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
IT Architekt, manžel, otec 4 dětí, t.č. pracující na projektech v zahraničí. Občas se snažím přispět svojí troškou do mlýna v diskuzích na politická, či jiná témata.

Seznam rubrik